Vrijdag 19 augustus

23:15

SCENTS. Watershow

23:15 uur Spectaculaire Watershow gesponsord door SCENTS.

Noem het woord “geurkaars” en de reactie zal veelal Yankee Candle zijn. Bij mij komt echter een andere reactie naar boven: Hoe komt een echte “Seuter” op het idee om geurkaarsen te gaan verkopen?

Om daar achter te komen zit ik op een zonnige middag met John Appeldoorn voor zijn bedrijf aan tafel, koffie onder handbereik en schrijfblok en pen paraat. Na mijn vraag is het even stil; tja, hoe is dat gekomen…. Eigenlijk had ik dezelfde vraag nadat mijn ex-compagnon mij om hulp vroeg. Hoewel ik me nauwelijks kon voorstellen dat er levendige handel in geurkaarsen zat, besloot ik hem toch te helpen. In 2012 zijn we gestart met de groothandel. In het begin verkochten we alleen Yankee Candle; het merk was erg populair en al snel bleek dat er in de BeNeLux geen gelijkwaardige concurrentie was, waardoor het bedrijf gestaag kon groeien.

SCENTS. zat toen nog in een pand aan de Kerkstraat in ’s-Gravendeel waar de af en aan rijdende vrachtwagens regelmatig voor een verkeersinfarct zorgden. Toen het besluit viel om het assortiment uit te breiden met Millefiori Milano en WoodWick moest er dus naar een andere locatie uitgekeken worden. Uitbreiding van het assortiment betekende een verdubbeling van het bedrijf met de daarbij behorende uitdagingen. Ik wilde graag in ’s-Gravendeel blijven en vond in 2018 een nieuw onderkomen aan de Mijlweg waar voldoende ruimte was om door te groeien. Inmiddels zijn er 50 werknemers in dienst, waarvan 95% in ’s-Gravendeel en de directe omgeving woont. Het is een hecht team en we doen ons uiterste best om dat ook zo te houden. Naast het verkopen van kaarsen zijn we namelijk ook heel goed in het vieren van successen en het organiseren van teamuitjes en -activiteiten. SCENTS. is een Erkend Leerbedrijf; wij bieden studenten Marketing, Bedrijfskunde en Logistiek de mogelijkheid om bij ons stage te lopen.

Wat is de link tussen SCENTS. en de Watershow?
Uh .. ik. Zolang ik me kan heugen is er een Feestweek in ’s-Gravendeel. Dit evenement zorgt met een zeer gevarieerd programma voor een breed gedragen plezier. Muziek, Sport, Knutselen, de Jaarmarkt; mensen van alle leeftijden hebben iets om naar uit te kijken. Dit alles kan alleen georganiseerd worden met heel veel vrijwilligers en voldoende sponsors. Als ’s-Gravendeelse ondernemer wil ik hier graag mijn steentje aan bijdragen. Na 2 jaar “Coronastop” wil ik de mensen weer iets moois bieden. Ik hoop dat de watershow, op vrijdagavond na de Kreekkant Ronde, een spectaculaire afsluiting zal worden.

Nog een vraag tot slot: Heeft SCENTS. ook een kraam op de Jaarmarkt?
Jazeker en we zullen …. Nee, dat zeg ik nog niet. Nou ja, dat hoeft ook niet; een goede verstaander heeft maar een half woord nodig; ik vermoed dat er een spetterende Feestweekaanbieding te koop zal zijn.

Locatie:

De Kreek

Datum:

Vrijdag 19 augustus

Tijd:

23:15