Vrijdag 24 augustus

18:30/23:30

Nacht van ‘s-Gravendeel

Ook een vertrouwd recept van de Feestweek: de Nacht van ’s-Gravendeel. De Kreek is vrijdagavond 24 augustus het decor van een wielerronde, die veel publiek trekt uit heel Nederland.

Tijdens de nacht van ’s-Gravendeel nemen wielrenners uit verschillende categorieën het tegen elkaar op. In korte rondjes rondom de Kreek, het middelpunt van het Seuterdorp, strijden de rijders om een podiumplaats in hun eigen categorie. Het start- en eindpunt is in de Noord-Voorstraat.


De 39e editie gaat dit jaar op vrijdagavond om 18.30 uur van start met de sportklasse. De regionaal bekende namen uit dit peloton zijn Arjen de Waard en Martijn Harteloch uit Dordrecht. De prijs wordt ter beschikking gesteld door FMJ Elektro.

Lincks Personal Recruitment is de sponsor bij de Amateurs, die om 19.30 uur beginnen. Eén van de blikvangers in deze categorie is Thomas Nieland. Hij woont in Heinenoord.

Een uur later (20.30 uur) is het de beurt aan de vrouwen. Deze categorie wordt gesponsord door HKS Metals.

Superpremie Het slotakkoord is aan de elite (22:00 uur), waar Luuk van Wingerden uit Puttershoek zijn opwachting zal maken. Hoofdsponsor voor deze categorie is Regiobank – De Man Advies. Mooi detail: indien de winnaar van de Grote ronde van Koningsdag, Sjord Handgraaf, ook in de Feestweek bij de elite wint, ontvangt hij uit handen van Regiobank – De Man Advies een extra premie van 1000 euro.

Tussen de ritten door nemen oud beroepsrenners (21:45 uur) het tegen elkaar op in een achtervolging tijdens de grote prijs van DTC Containers. De Nacht van ’s-Gravendeel wordt afgesloten met een watershow. Kortom: het wordt een avond die je niet mag missen!

Locatie:

De Kreek

Datum:

Vrijdag 24 augustus

Tijd:

18:30/23:30

18.30: GP FMJ – Sportklasse
19.30: GP Lincks – Amateurs
20.30: GP HKS Metals – Vrouwen-beloften
21.45: GP DTC – Achtervolging oud beroepsrenners
22.00: GP Regiobank De Man Advies – Elite
23:15: Watershow