Donderdag 29 augustus

18:45/22:00

Seuterloop ism ADO & Voorwinden

‘Gezelligste loop uit Hoeksche Waard’ bereikt fraaie mijlpaal

Dé blikvanger van de Feestweek, naast de prestigieuze wielerronde, is al sinds jaar en dag de Seuterloop. Deze hardloopronde is de trekpleister voor lopers uit de regio. Op donderdag 29 augustus staat alweer de 35ste editie op het programma. De Seuterloop is geschikt voor wedstrijdrenners en recreanten. ,,Aan een succesformule moet je niks veranderen.

Dit is de gezelligste loop van de Hoeksche Waard en steekt al jarenlang heel goed in elkaar,” zegt Karel Uiterlinden van de organisatie. Voorwinden en de Feestweek spelen een belangrijke rol in het verloop van de Seuterloop. Uiterlinden: ,,Veel publiek blijft hangen en gaat daarna naar de feesttent. Dat maakt de sfeer tijdens de loop ook zo bijzonder.”

Programma

Het programma op de donderdagavond is weer vertrouwd. Voor volwassenen zijn er twee afstanden: vijf en tien kilometer. Voor de jongste jeugd (t/m 6 jaar) is er een loop van 500 meter (één rondje Kreek). In de categorieën 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar is er een loop van één kilometer (twee rondes om de Kreek).

Zoals gebruikelijk is de Noord-Voorstraat het middelpunt van de loop. De start en finish van de loop vinden hier, centraal gelegen in het dorp, plaats. De tijden van alle deelnemers worden elektronisch geregistreerd (door Racetimer). Je ontvangt direct op je telefoon – via SMS, Facebook of Twitter – je tijd. Ook kun je gratis foto’s en video’s downloaden bij het passeren van meetpunten.

Prijzen

Wie vallen er in de prijzen? Naast bonificaties die gedurende de race gewonnen kunnen worden, vallen veel deelnemers in de prijzen.

· Bij de jeugd vallen bij de jongens én meiden de beste drie deelnemers in de prijzen
· Tijdens de 5 km zijn dit de eerste 5 mannen en eerste 3 vrouwen
· Tijdens de 10 km zijn dit de eerste 10 mannen en eerste 5 vrouwen

Locatie:

De Kreek

Datum:

Donderdag 29 augustus

Tijd:

18:45/22:00

Inschrijven: www.seuterloop.nl

18:45u – 500m: t/m 6 jaar
19:00u – 1km: 7 t/m 9 jaar
19:15u – 1km: 10 t/m 12 jaar
19:30 – 5km: Alle leeftijden
20:15 – 10km: Alle leeftijden