Donderdag 23 augustus

18:45/22:00

Seuterloop

De Feestweek zou de Feestweek niet zijn zonder de Seuterloop. Al jarenlang is deze prestigieuze hardloopronde dé trekpleister voor lopers uit de regio. Op donderdag 23 augustus staat alweer de 34e editie op het programma.

“Wij van de organisatie zeggen nog steeds: dit is de gezelligste loop van de Hoeksche waard,” aldus Karel Uiterlinden, die al vanaf de eerste editie in de organisatie zit. “De loop is uniek vanwege het grote aantal toeschouwers langs de weg. Deze kenmerken, in combinatie met de doorkomsten bij de Kreek, maakt deze loop fantastisch.”

Het programma op de donderdagavond wijkt niet veel af van voorgaande jaren. Voor volwassenen zijn er dus weer twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Voor de jongste jeugd (t/m 6 jaar) is er een loop van 500 meter (één rondje Kreek). In de categorieën 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar is er een loop van één kilometer (twee rondes om de Kreek). Zoals gebruikelijk is de Zuid-Voorstraat het middelpunt van de loop. De start en finish van de loop vinden hier, centraal gelegen in het dorp, plaats.

Korfbalvereniging ADO en Voorwinden zijn respectievelijk organisator en sponsor van het evenement, dat in voorgaande edities honderden lopers naar het Seuterdorp trok. Inschrijven kan, tot één dag voor de loop, ook dit jaar weer online. Op de wedstrijddag zelf is inschrijven ook nog mogelijk, maar dan betaal je een euro meer. Zie voor meer informatie: www.seuterloop.nl.

De tijden van alle deelnemers worden elektronisch geregistreerd (door Racetimer). Je ontvangt direct op je telefoon – via SMS, Facebook of Twitter – je exacte doorkomsttijden. Ook kun je gratis foto’s en video’s downloaden bij het passeren van meetpunten.

Locatie:

De Kreek

Datum:

Donderdag 23 augustus

Tijd:

18:45/22:00

Inschrijven: www.seuterloop.nl

18:45u – 500m: t/m 6 jaar
19:00u – 1km: 7 t/m 9 jaar
19:15u – 1km: 10 t/m 12 jaar
19:30 – 5km: Alle leeftijden
20:15 – 10km: Alle leeftijden